Over mij

Yvonne Vermeulen (23) studeert journalistiek in Utrecht. Op deze website kunt u niet alleen haar blog lezen, maar ook een haar portfolio inzien.

Mijn eerste krant
Al vroeg was Yvonne bezig met het maken van kranten. In een vrije middag knutselde ze zelf een krant in elkaar en vanaf groep 7 was ze samen met een vriendin verslingerd aan het computer programma ‘Mijn eerste krant’. Dat computerprogramma werd destijds werd uitgeven door A.W. Bruna in samenwerking met De Volkskrant om kinderen te leren hoe een krant wordt gemaakt. Uiteindelijk zijn er zo’n vijf edities verschenen van de AFK, de Algemene Flut Krant. Pas op de middelbare school ontdekte Yvonne dat je van krantjes maken ook je beroep kunt maken. Bij een voorlichtingsavond hoorde ze het verhaal van een oudscholier van haar middelbare school die bezig was met een studie journalistiek. Via een omweg (mbo marketing en communicatie) heeft ze zelf ook voor die studierichting gekozen.

Studie
Yvonne vindt eigenlijk alles leuk. Tijdens haar studie heeft ze een minor in reclame gevolgd waarbij copywriting en mediapsychologie centraal stonden. Terug bij journalistiek volgde ze de redactie Krant van de Toekomst en moest ze de tweede Kamerverkiezingen live verslaan met CoveritLive. Werken met een constante deadline was een eenorme uitdaging en erg spannend. In het vierde jaar volgde ze de redactie Binnenland die gericht was op integratie en de redactie Tijdschrift. Bij tijdschrift bleek journalistiek helemaal niet mijlenver van reclame af te liggen. Tijdschrift is een interesante mix van journalistiek met een commercieel vleugje eromheen. Als afsluiting heeft Yvonne ook nog de redactie RTV gevolgd dat was een leuke digitale speeltuin waarbij ze niet alleen heeft leren filmen en monteren, maar vooral ook multimediaal denken centraal stond.

Mijn werkervaring staat onder het kopje ‘Portfolio’.
Als u nog meer wilt weten dan kunt u kijken op Twitter of LinkedIn.